CineBucureşti. 100 de ani de modernitate - lectura modernităţii bucureştene prin prezentarea apariţiei şi devenirii sălilor de cinema

Autori: arh. Mihaela PELTEACU, arh. Daniela - Maria PUIA
Colaboratori: Contributori: Lola Conte, Victor Moldoveanu, Matei Vlăsceanu, Bogdan Mihăilă, Adrian Pană,
Teodora Popa, Diana Albeanu, Anca Balotă, Mihaela Constantin, Minodora Toma
Asistent editorial: Maria Mănescu

CineBucureşti. 100 de ani de modernitate reunește materialele expoziției cu același nume și reprezintă o incursiune în istoria sălilor de cinema ale Bucureştiului, surprinzând etapele reprezentative ale evoluţiei acestora, aşa cum s-au succedat: de la primele proiecţii cinematografice, la începutul secolului al XX-lea - organizate în spaţii publice, cafenele, grădini de vară sau săli de teatru - la conceperea, în perioada interbelică, a unor spaţii inovante, realizate după specificul evolutiv al recepţiei cinematografice şi al dezvoltării societăţii şi până astăzi, când scăderea dramatică a frecvenţei publicului în sălile de cinema a condus la dispariţia, închiderea şi degradarea celor mai multe dintre ele.
Printr-o prezentare narativă a istoriei sălilor de cinema, volumul evidenţiază rolul social-educativ, cultural şi recreativ care a făcut ca aceste spaţii să fie recunoscute drept veritabile locuri pentru oameni. O secţiune de fotografie încheie volumul, făcând conexiunea cu săli similare din câteva Capitale europene.
Volumul face parte din proiectul cultural CineBucureşti. 100 de ani de modernitate, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în iunie-noiembrie 2017.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2018, secţiunea Carte de arhitectură
Kengo Kuma - Anti-Obiect: Disoluția și Dezintegrarea Arhitecturii
arh. Mihaela PELTEACU, arh. Daniela - Maria PUIA
Ediţia 2018, secţiunea Carte de arhitectură
CineBucureşti. 100 de ani de modernitate - Sala de cinema
arh. Mihaela PELTEACU, cineast Laurențiu DAMIAN
Ediţia 2015, secţiunea arhitectura socio-culturală
Centru logistic Farmexim București
arh. Adrian SPIRESCU, arh. Mihaela PELTEACU, arh. Lucica MÎȚ, arh. Marina RAICOPOL, arh. Cosmin POPA, arh. Ruxandra IORDAN
Ediţia 2006, secţiunea amenajări interioare
Premiul secțiunii Amenajări interioare
Amenajare locuință
arh. Vlad POPESCU, arh. Melania DULĂMEA, arh. Dragos-Olt CONSTANTINESCU, arh. Mihaela PELTEACU