en | ro

Locuință unifamilială

str. Cântării, București
Proiect: arh. Bogdan Cristian MIHAI, arh. Raluca NIȚĂ, arh. Denisa OPREA, arh. Alexandru DICULESCU

Comentariul autorului

Volumetric vorbind, construcţia alungită se rupe în zona mediană pentru a permite accesul principal în locuinţă. Chenarul faţadei către stradă încearcă să concentreze două funcţiuni majore ale locuinţei, livingul de la parter şi dormitorul matrimonial de la etajul mansardat, legate şi prin panoul dreptunghiular din piatră naturală, precum şi de panoul de tâmplărie maron al ferestrelor. Faţadele către lateral au fost proiectate cât mai opace, pentru a elimina disconfortul generat de retragerea minimă faţă de lotul şi de construcţia vecină. Clădirea este într-un fel transparentă pe direcţia ei dominant longitudinală, chiar dacă scara metalică din interior opreşte pentru moment circulaţiile. Retragerea construcţiei cu 6 metri faţă de gardul transparent al lotului, către strada Cântării, a permis realizarea unei curţi de joacă şi agrement, delimitată de proprietatea alăturată printr-un element din beton aparent.



Alte lucrări cu aceiași autori: