ro | en

Locuință unifamilială, Băneasa

București
Proiect: Re-Act Now Studio, arh. Claudiu BICĂ, arh. Mario KUIBUȘ
Structuri: Icipe 1A
Instalaţii: Roinstal

Comentariul autorului

Denumită şi "vila ou", casa se vrea a fi mai mult decât o cupolă perfectă, indiferentă faţă de reperul natural principal, pădurea, şi faţă de punctele cardinale. Ea se închide către stradă, deschizându-se către direcţia principală de lumină şi oferind perspective asupra pădurii în puncte cheie ale casei. Conceptul porneşte de la două volume primare care cresc din pământ - unul îmbrăcat în piatră, iar celălalt în lemn - adăpostite de această cupolă protectoare, ca o umbrelă tehnologică. Scările, element principal al compoziţiei, leagă cele două volume naturale ca un liant tehnologic în metal şi sticlă. Iluminatul surprinde şi accentuează volumele, în timp ce cupola preia umbrele şi jocurile acestora.



Alte lucrări cu aceiași autori: