ro | en
Premiul secțiunii „Restaurări”

Restaurare, consolidare, extindere, refuncționalizare și amenajare pentru sediu firmă

str. Frumoasă, București
Proiect: Architecton, arh. Gabriela TABACU
Structuri: ing. Iulian DOCHERU
Instalaţii: ing. Gică PIȘTALU
Execuţie: Victor Construcții, ing. Victor CORNEA

Comentariul autorului

Casa din str. Frumoasă - mică locuinţă burgheză de secol XIX cu o expresivitate eclectică de inspiraţie neoclasică - este alcătuită dintr-un corp principal masiv, cu demisol şi parter, având intrarea din curte şi o anexă cu parter şi etaj, alipită corpului principal şi desfăşurată în lungul lotului.

Obiectivele principale ale amplei acţiuni de reabilitare şi reintegrare ale acestui monument de arhitectură în Bucureştiul contemporan, au fost, pe de o parte, descoperirea, recuperarea şi punerea în valoare a tuturor elementelor cu semnificaţie arhitecturală, artistică şi istorică reală din configuraţia ultimă a construcţiei şi, pe de altă parte, de armonizare a intervenţiilor necesare - consolidare, reparaţie, refuncţionalizare, extindere, reformulare spaţială a unor zone mai târziu apărute în biografia casei - cu obiectul iniţial şi cu contextul său urban. Atitudinea adoptată în legătură cu aceste obiective a fost aceea de asumare a coexistenţei vechi-nou într-o manieră explicită, ceea ce a condus la realizarea unor gesturi tari care vizează în acelaşi timp afirmarea şi discreţia.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2006
restaurări