ro | en

Amenajare birouri LOWE&Partners

București, România
Autori: arh. Adriana Frunza, arh. Sorin Bleanda, arh. Alexandru Csomos / SC MANOLE ZECE SRL
Colaboratori: Instalatii: SC AD-PROINSTAL SRL
Structuri pergole metalice: SC VILARED SRL

Comentariul autorului

Amenajarea spaţiului de birouri a trebuit să ţină cont de câţiva parametri: înălţimea mică, un spaţiu lung şi îngust şi o faţadă fragmentată din punct de vedere al raportului plin – gol.
Proiectul a vizat patru etaje şi a trebuit să răspundă cerinţelor a şapte firme care stau sub umbrela Lowe Group. Așadar, am căutat elemente comune care să dea unitate spaţiilor, dar şi accente punctuale care să le diferenţieze .
Rigurozitatea şi liniaritatea spaţiului este întreruptă prin linia frântă a plafonului de gips-carton şi prin tratamentul cromatic al pardoselii care se continuă pe pereţi şi tavane, diferit de la etaj la etaj.
Pentru a contura un spaţiu capabil să stimuleze creativitatea, ne-am luat ca puncte de plecare poveşti cu tâlc, ofertante din punct de vedere al creativităţii şi uşor recognoscibile: Alice în Ţara Minunilor şi Micul Prinţ.
Am optat pentru finisaje simple şi neutre din punct de vedere cromatic pentru spațiile de lucru deschise şi le-am folosit ca suport pentru spatiile eveniment in care am inserat elemente ce fac trimiteri la realitati alternative inspirate de cele doua povesti.