ro | en

Backstage

București, România
Autori: arh. Liviu Zăgan, arh. Costin Beekman, arh. Alexandra Nicolau / PZP Arhitectura
Colaboratori: JLL
Maestro Proiect
DD Eurocom
Cosmin Dragomir

Comentariul autorului

Spațiul construit, spațiul media,spațiul artistic, toate sunt parte a existenței noastre. Suntem în același timp actori și oamenii din spatele cortinei, în functie de rolul pe care îl indeplinim cu activitatea noastră și de uneltele pe care le folosim sau le creăm.
Autodesk este echipa din spatele platoului de filmare atât în lumea spațiului construit cât și în lumea media. Am vrut sa îi scoatem din culise și să îi aducem în lumina reflectoarelor.
Așadar, am împărtit spațiul de lucru în două zone: platoul de filmare și culisele. Având în vedere că activitatea desfăsurată nu presupune lucrul cu oamenii din afara companiei, am putut asimila tot spațiul pentru receptie, pauza de masă, întâlniri ca fiind culisele. Folosindu-ne de materiale și lumini am tratat cele două zone diferit. Culisele sunt dominate de jocuri și culori, accente de lumină, pereți amovibili.
În contrast, spațiul de lucru efectiv , este luminos, aerisit creează un fundal neutru pentru activitatea angajaților și aminteste de platoul de filmare prin cromatica pardoselii. Singurele contraste de materiale definesc elementele de recuzită: cabinele de telefon, amplasate pelimita dintre cele două zone.



Alte lucrări cu aceiași autori: