ro | en

Hic habito

Viena, Austria
Autori: arh. Ana - Maria Machedon, artist Cristina David / arh. Ana-Maria Machedon

Comentariul autorului

Proiectul Hic habito (Locuiesc aici) a fost realizat în cadru expoziție Stopover – Ways of Temporary Exchange, în galeria Frei_raum din MuseumsQuartier, Viena, în perioada 22.09-25.11.2017.Tema centrală a expoziției a fost mobilitatea și schimbul de idei în Europa, având Viena drept punct de întâlnire între Est și Vest.
Hic habito reprezintă un manifest despre viața artiștilor, ce deseori trăiesc și creează în condiții precare, în contrast cu soarta lucrărilor lor, ce sunt găzduite de muzee și galerii de prestigiu.
Cristina David a locuit, pe toata durata expoziției, într-un apartament creat pentru ea de Ana-Maria Machedon, în ineriorul galeriei Frei_raum. Ideea nu a fost de a expune artistul ci de a-i oferi, timp de două luni, un spațiu de locuit generos și confortabil, în centrul Vienei, spațiu care altfel ar fi fost ocupat de lucrările sale. Cristina a putut astfel și să comunice direct cu publicul.
Apartamentul este realizat din neopren de culoarea roz-somon, agățat și întins de bolta galeriei cu fire textile de pescuit somnul. Cristina este pasionată de scufundări și de viața subacvatică.



Alte lucrări cu aceiași autori: