Gradina lui "J"

București, România
Autori: arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL, peis. Cristiano DEL TORO / Beros Abdul Arhitecti Asociati
Colaboratori: Arh. Claudia Trufas, Arh. Roxana Dumitriu, Arh. Iulian Bindar

Gradina este continuarea unui vechi proiect “J House” terminat in 2016. Noul proiect adauga 400mp de spatiu exterior unei locuinte familiale in centrul Bucurestiului, bazandu-se pe o abordare sustenabila in ceea ce priveste utilizarea materialelor si metodele de plantare si intretinere a vegetatiei. Conceptul include trei elemente:
- Consolidarea perimetrului, inchiderea cu un mix de zidarie si lemn, cu modele ce urmaresc liniile volumetrice ale casei.
- Noua arie de servicii – o structura din cadre metalice, care urmaresc deasemenea geometria volumelor initiale, desi mai transparenta si mai usoara, cu o conexiune mai subtila cu suprafata terenului.
- Compozitia peisagitica si selectia speciilor, ce vor sa creeze un ansablu cu o coloristica si o volumetrie variata, tinand cont si de proprietatile ecologice ale maselor de plante.
Proiectul este o oportunitate unica in Bucuresti pentru a consolida tesutul urban, nu sporind densitatea construita, ci cu spatiu verde amenajat.

Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2018, secțiunea Amenajări de interior
Mesange Fromagerie
arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL
Ediția 2016, secțiunea arhitectură rezidențială – locuințe individuale
Nominalizare
Casa J
arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL, arh. Claudia TRUFAȘ, arh. Roxana DUMITRIU, Iulian BINDAR
Ediția 2016, secțiunea arhitectură socio-culturală
Premiul secțiunii „Arhitectură socio-culturală”
ECO-CHILIA
arh. Esenghiul ABDUL, arh. Claudia TRUFAȘ, arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS