Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Proiecte de arhitectură / Amenajări de interior
ro | en
Premiul secțiunii „Proiecte de arhitectură / amenajări de interior”

Penthouse. #maimultuncolaj

Autori: Iulian Bădărău, Bogdan Lazăr, Dragoș Lazăr, Raul Antonie
STUDIOMASURA

Like

Comentariul autorului

Un penthouse din complexul Asmita Gardens are nevoie de un impuls pentru conturarea personalității. Se dă un spațiu liber, aprox. 200mp și dublă înălțime. Un perete curb, un eveniment spațial puternic, atât prin formă cât și prin culoare, privează zona de noapte și creează o zonă concavă, în care se desfășoară zona de zi. Structura este înglobată împreună cu alte utilități în prelungirea laterală a acestui perete pe de o parte si de un volum longitudinal, tectonic, de cealaltă parte. Accentuând fluiditatea spațială inițială, se propun trei planșee și câteva delimitări verticale neconvenționale(rafturi/draperii/parapeți etc.), care să creeze limitele funcțiunilor propuse - bibliotecă, birou, studio de creație, bucătărie, dining, living, dormitoare etc. Apartamentul beneficiază de o terasă exterioară cu o suprafață aproximativ egală, ale cărei spații verzi propuse invadează spațiul interior și creează un dialog extins cu spațiul natural al Deltei Văcărești. Amenajarea pune accent pe o alăturare de spații/elemente/texturi/culori/vegetație/lumină, alcătuind mai mult un colaj locuibil decât un apartament care să răspundă celor mai stricte necesități funcționale. Un spațiu liber care creează premisele unor adaptări ulterioare.