ro | en

ISOLA - locuire in dumbravă

Dumbrăveni, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Iulian Bădărău, st.arh. Bogdan Lazăr / studio MASURA

Comentariul autorului

Se imaginează o locuință unifamilială care trebuie să acomodeze o familie cu doi copii și ocazional prieteni sau rude aflate în vizită. Programul este cel caracteristic locuirii, cu zona de zi și de noapte, cu accentul pus pe creearea premizelor pentru o locuire cât mai apropiată de curte.
Datorită unor limite care vor genera o prezență puternică, proiectul are motivația de a aborda o atitudine introvertită - o izolare în interiorul insulei urbane și o ocupare intensivă a limitelor construibile, dezvoltându-se spre centrul sitului, care rămâne liber, lăsând lumina și vegetația să creeze o serie de curți private.
Propunerea oferă o soluție care se desfășoară predominant pe parter, pentru un dialog continuu cu grădina și încearcă să nu sacrifice confortul locuirii, oferind spații vaste, cu grad variat de permeabilitate și intimitate, având în vedere în primul rând orientarea geografică a sitului, pentru a profita din plin de lumina naturală. Spațiul interior se dezvăluie gradat,
secvențial, de la public la privat - de la limitele exterioare spre centrul
sitului. Grădina se transformă într-o serie de secvențe, extensii ale spațiilor interioare adiacente.Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură