ro | en
Cum stai?

Cum stai?

Autori: Justin Baroncea, Genevieve Fieraru

Colaboratori:
Autorii textelor:
Simona Popescu, Lavinia Braniște, Șerban Foarță, Neagu Djuvara, Elena Vlădăreanu, Ioana Bradea, Matei Vișniec, Răzvan Țupa, Simona Sora, Nora Iuga, Nadine Vlădescu

Comentariul autorului

Proiectul se construiește pornind de la două moduri diferite de a exprima idei: desen și text.
O culegere desepre cum exprimă un autor idei prin text și cum le redefinește atunci când desenează.
Reprezentare și descriere în aceeași carte. O carte fără discontinuități între discursul grafic și cel literar. Schițe și texte care fuzionează într-un singur discurs punctat de desene tehnice, suport al unor obiecte de design. Descrierea reprezentării obiectului în final are capacitatea de a se transforma pas cu pas în design.
Descriere, reprezentare, prefigurare tehnică, configurare, obiect.
Primele două etape pot permuta și nu doar o singura data. Trecerea de la desen la text și invers nu e neaparat liniara și atunci când cele două moduri de lucru cu ideile încep să își estompeze reciproc limitele apare posibilitatea generării unui alt fel de design. Design în care textul nu e o temă de lucru ci parte din schița suport. În cazul nostru o parte din text devine obiect. Obiect de stat. Gândurile descrise prin text fuzionează cu ideile reprezentate în desen. Gânduri care au șansa să se suprapună, să se (de)schițeze, să se (re)definească, să se încâlcească dacă e nevoie pentru a construi un altfel de design. Scaune posibile sau schițe imposibile coexista și se contaminează cu descrieri ale “statului pe gânduri”, ale unor locuri, ale unor obiecte. Scaunul e suport al unor gânduri, reper al unor locuri și în același timp personaj. Cartea e despre 11 personaje în constructie. În constructie, în proces de configurare. O carte în care procesul de construcție al personajelor devine subiect; subiectul comun. 11 personaje în căutarea celei mai simple realități obiective - produsul final. Produs final care nu se limitează la carte. Cartea e parte a unei constelații de rezultate care include desene, schițe, desene tehnice, exponate derivate și nu în ultimul rând obiecte.