ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Amenajări interioare”

Headquarters Oracle-România, Europe House

bd. Lascăr Catargiu, sector 1, București
Proiect: arh. Anda Manu, arh. Ștefan Alberto Bianco - PROGRAPHIC
Antreprenor: CapaBelRom
Iluminare: I'Guzzini
Mobilier birouri: Steelcase / Corporate Office Solutions
Mobilier Lemon Café: Innova, Metric Production

Comentariul autorului

Scopul urmărit în amenajarea spaţiului de birouri Oracle România - importantă companie de soft - a fost îmbunătăţirea calităţii mediului de lucru al angajatului prin formă dar mai ales prin culoare şi prin contactul cu obiectele de design, o atmosferă plăcută şi luminoasă şi, nu în ultimul rând, ambiţia de a obţine soluţii inovatoare. De aceea s-a optat pentru o partiţionare dinamică, cu direcţiile acuzate de unghiuri acute. Datorită unei sobrietăţi impuse de client, jocul formelor şi crearea unei imagini dinamice dar care să funcţioneze perfect a constituit strategiile proiectului.

S-a încercat o împărţire a spaţiilor pe departamente, fiecare având ambientul său bine-definit, care comunică cu vecinătăţile doar la nivelul unor bandouri de sticlă aflate la partea superioară a pereţilor despărţitori şi printr-un coridor interior ce le leagă în cadrul open-space-ului. Spaţiul obţinut este unul marcat de zigzag-urile peretelui din holul de acces şi de designul de pardoseală care întrerupe şi redirecţionează privirea subliniind mişcarea pereţilor. Holul oferă şi un element de surpriză, o zonă de comunicare.

Lemon Café s-a dorit un spaţiu de relaxare original, care să adauge locului de muncă un prilej de destindere şi amuzament. Peretele care traversează café-ul este colat cu imagini clasice, de jazz-bar, menite să amplifice atmosfera de relaxare şi comunicare.



Alte lucrări cu aceiași autori: