ro | en

Showroom FORD

bd. Titulescu, București
Proiect: arh. Florin Alexandrescu

Comentariul autorului

Amenajarea spaţiului situat la parterul unui imobil de locuinţe pe bulevardul Nicolae Titulescu nr. 16, cu suprafaţa utilă de 220 mp, a urmărit obţinerea unei imagini de calitate, într-o arhitectură urbană modernă şi personalizată, adecvată atât funcţiunilor cuprinse cât şi nivelului de confort cerut de către beneficiar. Soluţia adoptată a căutat să integreze reglementările producătorului Ford impuse dealerilor săi din sectorul european. Funcţiunea principală este spaţiul de expunere şi recapţie clienţi amenajat în zona de 5 travee a faţadei dinspre bulevardul N. Titulescu. În afara acestei funcţiuni, spaţiul cuprinde şi o zonă de birouri cu anexele aferente.

Conformarea exterioară exprimă atât separaţia volumului amenajat faţă de volumul întregii clădiri cât şi încercarea de sugestie a armoniei cu obiectul expus: texturi metalice pe suprafeţe netede cu îmbinări mecanice (caroserie), suprafaţa vitrată mare (parbriz), elemente repetitive - parasolare (grile de radiaţie).

La interior, "universul Ford" este prezent atât prin obiectul expus cât şi prin "ferestrele" către lumea în care obiectul trăieşte - relaţia om-automobil. Pardoseala din gresie porţelanată gri rugos aduce obiectul expus în relaţia normală cu asfaltul autostrăzilor, în timp ce suprafaţa de lemn din faţa intrării aduce o notă de relaxare în relaţia vânzător-client. Prin culorile naturale şi pastelate de la interior, prin lipsa accentelor stridente, sugestia conduce către o stare de confort şi siguranţă. Lămpile reflectoarelor coborând din plafon sugerează ideea de spaţiu de expunere, de obiect în vitrină.



Alte lucrări cu aceiași autori: