ro | en

Centrul Informatic BRD

Autor: arh. Florin Alexandrescu
Coautor: arh. Ioana MĂRCUȘEANU
Birou de proiectare: AVANGARDA

Comentariul autorului

Localizarea amplasamentului este in sudul municipiului Bucuresti, in apropierea liniei de centura a capitalei, cu acces direct din Soseaua Berceni.

Constructia, cu functiunea de centru informatic, este amplasata retras fata de accesul pe teren din Soseaua Berceni, creind astfel posibilitatea amenajarii de spatii verzi.

Imobilul este format din patru corpuri. Corpurile A,B si C formeaza un volum compact, fiind despartite prin rosturi structurale, cu regim de inaltime P+1 pentru corpurile A si B , respectiv P inalt pentru corpul C si au dimensiuni in plan 43x60m. Corpul D, cu regim de inaltime S+P+1 si dimensiuni in plan 10x23m (la nivelul terenului), este legat printr-o pasarela - cu lungimea de aprox. 9m si latime de 3m - la nivelul etajului de corpul A.

Suprafata construita la sol a imobilului este de 2800mp, iar suprafata construita desfasurata 5500mp.

Cladirea principala, corpurile A,B,C, în care sunt amplasate functiunile tehnice si birourile, este structurata conform tehnologiei specifice unui centru informatic. Intreg etajul corpului principal este destinat birourilor. Iluminarea naturala a spatiilor din etaj este facuta prin suprafetele vitrate amplasate perimetral si un luminator central. Etajul corpului D, cu legatura directa prin pasarela in corpul A, este ocupat de spatiul cafeteriei cu 60 de locuri, avand vedere pe doua laturi ale cladirii spre curtea din fata. Intre corpurile de cladire se creaza o curte interioara semiinchisa amenajata.

Dinspre Soseaua Berceni constructia apare ca un monovolum, efect cautat si datorat unificarii corpurilor la nivelul fatadei principale. Desfasurarea pe 70m a fatadei este compusa din suprafete mari - pereti cortina, placaje metalice - marcate de accente liniare si culori contrastante. Forma rectangulara, ordonata a constructiei, in plan, capata profunzime si dinamism la nivelul fatadei principale datorita umbrei purtate a porticului, desfasurat pe doua laturi adiacente. Culorile si ponderea acestora pe fatade amintesc de logo-ul B R D.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură