ro | en

Casă in nordul Bucureștiului

București, România
Autori: arh. Florin Alexandrescu – coautor, arh. Iulia Decuseară / Creative Archstudio
Colaboratori: Structura: ing. Mihai Cristian, ing. Eliza Bulimar (Filcogab SRL)

Comentariul autorului

Locuința unifamilială, P+E+M, suprafață construita 220 mp.
Pe un teren de 500 mp, pastrând orientarea est a construcției existente, aceasta s-a extins si s-a suprainalțat, condiționările existentului nefiind importante. Structura din cadre de beton armat, inchideri din Ytong, tamplării PVC si finisaje din piatră naturală dau un aspect modern traditional construcției.
Conceptul arhitectural incearcă să aducă conformările tradiționale din arhitectura rurala in volumetrie si aspect. Folosirea tradiției ca resursa regenerabilă de valoare și de creativitate este esențiala. Orice gest, intenție, idee, conformare sau edificare pe calea folosirii tradiției poate fi un pas pe calea regasirii identitații si exprimarii valorii. Prin proporționalitate și prin materialele și tehnicile de construcție folosite, șura din zona Buzaului poate constitui un punct de plecare intr-un demers actual dar care să nu neglijeaze resursa oferită de tradiție.
Folosind analiza volumetrică dupa trasee regulatoare, reinterpretând functiunea, sugerand materialele originare se incearca aducerea in prezent și in viață a trăsăturilor tradiționale ale arhitecturii caselor românești.



Alte lucrări cu aceiași autori: