Locuință de vacanță Poiana Mărului (01)

Autor: arh. Marius BERINDEI
Coautor: arh. Răzvan - Dumitru BERINDEI
Birou de proiectare: TOP STONE

Localizata in com.Poiana Marului din jud.Brasov pe un varf de deal cu vedere catre masivul Piatra Craiului pe latura de vest si spre Muntii Bucegi pe latura sudica.

Volumetria locuintei este rezultatul colaborarii perfecte intre arhitect si beneficiar dorindu-se inca de la inceput un proiect deosebit pentru aceasta zona.

Conceptul arhitectural a pornit de la ideea ca aceasta casa situata intr-o zona deosebita sa reinterpreteze peisajul natural.

Proportile volumetrice reinterpreteaza varfurile muntilor catre care este deschisa.Contrastul puternic intre tencuiala alba si lemnul de fatada vopsit inchis sugereaza o perioada feerica in care muntii sunt acoperiti partial de zapada.

Structura de rezistenta a locuintei este formata din cadre de beton armat;stalpi si grinzi de beton.

Desi casa pare a fi o casa in terasa ea este de fapt acoperita cu o sarpanta din lemn vizibila din interior dar mascata catre exterior,astfel atmosfera interioara este una tipica caselor de munte.

Zidaria de inchidere este formata din caramida eficienta termic de 30cm termoizolata cu polistiren expandat de 10cm.Pentru a creste eficienta termica a casei s-a optat si pentru termoizolarea interioara a peretilor interiori.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2009, secţiunea arhitectură
Locuință de vacanță Poiana Mărului (02)
arh. Marius BERINDEI