Clădire de birouri – str. Vasile Lascăr, București

Autor: arh. Vladimir ARSENE
Coautori: arh. Călin NEGOESCU, arh. Zzing LEE, arh. Radu URSOIU, arh. Son NGUYEN
Birou de proiectare: WESTFOURTH ARCHITECTURE

Sediul acestei mari companii de telecomunicatii este amplasat in Bucuresti la intersectia strazilor Vasile Lascar,Batistei si Armand Calinescu. In aceasta zona, aflata intr-una din parcelele traditionale ale vechii structuri urbane se gasesc, pe långa cladiri vechi, si cåteva constructii de 7-9 etaje construite recent.

Noul sediu il inlocuieste pe cel vechi, o cladire de sase etaje care a fost demolata si foloseste acelasi perimetru de constructie la sol. Locurile de parcare necesare noii structuri au fost amplasate in garajul subteran pe trei niveluri. Acest garaj are o structura speciala, putånd gazdui, la al doilea etaj subteran, un sistem Klaus de parcare cu trei niveluri suprapuse. Aceasta structura a subsolului a fost folosita avånd in vedere constrångerile impuse de perimetrul restråns construit.

Avand in vedere solicitarea beneficiarului pentru flexibilitate maxima in distributia functiunilor pe etaje, nucleul de circulatie si servicii a fost distribuit la capetele caladirii, lasand libera suprafata de etaj dintre aceste nuclee. Trei ascensoare panoramice si o scara de incendiu se afla amplasate pe capatul sudic al cladirii, in timp ce ascensorul de marfa si a doua scara de incendiu se gasesc la capatul celalalt al constructiei. Toaletele si camerele tehnice sunt insiruite in spatele coridorului ce se intinde in lungul fatadei vestice. Aceasta strategie de distributie a nucleului asigura , pe langa libertate maxima pe etaje pentru distribuirea birourilor peisajere in diverse configuratii, si o anume transparenta a intregii cladiri, perceptibila atat din afara cat si din interiorul constructiei. Fatada principala spre strada este acoperita cu un perete cortina care are cele mai mari panouri de sticla (3 m x 3,60 m) folosite påna acum in proiectele noastre. Aceste panouri au ochiuri operabile decupate in cadrul acestora, fara rame de incadrare. Jaluzele exterioare sunt folosite pe intreaga fatada. Tratamentul fatadei se relationeaza cu spatiile mari, deschise, de birouri din spate si cu imaginea de inalta tehnologie specifica profilului companiei de comunicatii.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2014, secţiunea studii și proiecte
Complex turistic in Kassiopi, Corfu
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2014, secţiunea studii și proiecte
Ambasada statului Kuwait
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2013, secţiunea studii și proiecte
Nominalizare
Primăria Orașului Ușak, Turcia
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2013, secţiunea arhitectură / social-culturale
Sediu Unicredit Țiriac Bank
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2012, secţiunea studii și proiecte
Primărie și piață alimentară, Manisa, Turcia
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2012, secţiunea arhitectură / social-culturale
Clădire de birouri „CATHEDRAL PLAZA”
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2010, secţiunea arhitectură
Nominalizare
Clădiri de birouri "City Gate"
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2010, secţiunea amenajări interioare
N.Y. Loft
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2010, secţiunea studii și proiecte
Nominalizare
Sediul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România
arh. Vladimir ARSENE, arh. Cristiana ȘTEFAN
Ediţia 2009, secţiunea arhitectură
Premiul secțiunii arhitectură
Clădire de apartamente pe str. G. Călinescu
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2009, secţiunea arhitectură
Complex de birouri Sema Parc - Clădirile 1 și 2
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2009, secţiunea arhitectură
Bucharest Tower Center
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2009, secţiunea arhitectură
Clădire de apartamente pe str. S.Rahmaninov
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2008, secţiunea arhitectură
Nominalizare
Clădire de birouri, str. Dimitrie Pompei
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2008, secţiunea arhitectură
Imobil apartamente, Aleea Alexandru
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2008, secţiunea arhitectură
Clădire de birouri, str. Doctor Felix
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2008, secţiunea arhitectură
Imobil de apartamente, str. Virgiliu
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2007, secţiunea arhitectură
SEDIUL LAFARGE BUCUREȘTI
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2007, secţiunea arhitectură
CLĂDIRE DE BIROURI TOPLINE – SEDIU FIRMĂ, ȘCOALĂ DE COAFURĂ ȘI COSMETICĂ, SHOW ROOM, BIROURI SC BEAUTY STAR SRL
arh. Vladimir ARSENE, arh. Cristiana ȘTEFAN
Ediţia 2006, secţiunea arhitectură
Nominalizare şi Premiul Glaverbel pentru inovație
Clădire de birouri - ambasadă
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2005, secţiunea arhitectură
Premiul secțiunii arhitectură
CHARLES DE GAULLE BUSINESS CENTRE
arh. Vladimir ARSENE
Ediţia 2003, secţiunea arhitectură
Locul III
EUROPE HOUSE
arh. Vladimir ARSENE