Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2005 » amenajări interioare
ro | en

Amenajare stand Fundația RESO

Proiect: arh. Ovidiu GRIGORESCU, st.arh. Alina BRIA

Comentariul autorului

Când spui spaţiul de sub scară, parcă-l şi vezi pe Harry Potter urgisit. Numai că la Mall scara este rulantă, cu tablă şi sticlă, şi fântâna ţi-e aproape, unde mai pui că eşti în mijlocul oamenilor! Ceea ce înseamnă că avem de-a face deja cu o locaţie şi nu doar un loc şi când Mall-ul ţi-o pune la dispoziţie trebuie să fie şi tratată ca atare.

Aşadar, elementele care compun imaginea generală sunt determinate de scară, pe de o parte, cu unghiul său clar desenat pe verticală şi de circulaţie , care supportă mai greu unghiuri drepte care să-i împiedice fluenţa pe orizontală. Şi întotdeauna e nevoie şi de o imagine care să te scoată din mulţime, adică de linii simple, hotărâte. Aşa s-a ajuns la nişte triunghiuri verticale mari şi clare şi la rafturi rotunde orizontale, cu încercarea de a schiţa şi o personalitate a stand-ului.

Cât despre context, doar atât: aceste mobile îşi vor pierde orice sens odată mutate din acest loc.



Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2005, secțiunea arhitectură
Showroom, birouri, service Land Rover-Jaguar
arh. Ovidiu GRIGORESCU