Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2005 » amenajări interioare
ro | en

EXPO 2005

Aichi, Japonia
Proiect: arh. Dorin ȘTEFAN, arh. Anda ȘTEFAN, arh. Emil BURBEA-MILESCU, arh. Oana COARFĂ, arh. Eliza YOKINA, arh. Ștefan SIMION, arh. Adrian ARENDT, arh. Alexandru POP, arh. Mihai POPA, arh. Alin POPESCU

Comentariul autorului

Conceptul de amenajare a pavilionului (un modul în suprafaţă de 324 mp, pus la dispoziţie de organizatori gratuit, în formă brută) se bazează pe ideea de a combina un spaţiu de expunere cu un spaţiu de spectacol. În acest sens, elementele din teatrul No intră în dialog cu un amfiteatru natural, o pantă de deal, sugerată prin modul de organizare a spaţiului interior. Pentru vizitator, pavilionul României ar trebui să fie receptat ca un spaţiu de repaus şi de relaxare pe parcursul unei zile obositoare.

Întregul concept spaţial mizează pe dialogul dintre tradiţie şi modernitate. Însemne ale artei populare precum roata de lemn, costumele tradiţionale şi alte obiecte create de meşterii populari pot fi regăsite şi în restaurantul cu specific românesc care se dezvoltă la demisol. Tehnologia modernă românească este prezentă prin imagini care rulează pe cele mai noi suporturi (ecrane cu plasmă, pereţi de sticlă, etc.). Faţada reflectă activitatea din interiorul pavilionului şi mediază relaţia interior-exterior bazându-se doar pe legile opticii şi subliniază astfel necesitatea economisirii resurselor naturale.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2016, secțiunea arhitectură socio-culturală
Nominalizare
Biserica ortodoxa Alba Iulia
arh. Dorin ȘTEFAN
Ediția 2008, secțiunea amenajări interioare
Amenajare spațiu de birouri
arh. Dorin ȘTEFAN, arh. Anda ȘTEFAN
Ediția 2005, secțiunea arhitectură
OFFICE BUILDING - DSBA
arh. Dorin ȘTEFAN
Ediția 2003, secțiunea arhitectură
Locul II
Casă la munte
arh. Anda ȘTEFAN, arh. Dorin ȘTEFAN