ro | en

Apartament 9

Autor: arh. Radu Grosu
Coautor: arh. Mihaela MIRCEA

Comentariul autorului

Un apartament destinat locuirii a patru persoane a fost transformat astfel incat sa satisfaca exigentele a doar doua persoane.

Spatiile comunica acum mai mult intre ele prin intermediul sticlei, care, in panouri fixe si mobile, reuseste sa unifice spatii, sa le lumineze natural. Bucataria face parte integranta din living - doua panouri culisante de sticla inchizand-o atunci cand este necesar. Aceleasi panouri, atunci cand deschid bucataria inchid biblioteca, lucru generat de cerinta beneficiarului de a-si proteja cartile. Baia matrimoniala se deschide spre dormitorul matrimonial tot cu ajutorul unor panouri de sticla, de data acesta fixe. Pentru a lumina natural coridorul zonei de noapte, baia este separata de acesta tot cu ajutorul sticlei.

S-au schimbat functiunile, echiparile standard (radiatoare, aer conditionat, aparataj electric), finisajele. In cadrul finisajelor sticla revine cu un rol important: faianta de sticla, mozaic, tapet, rame aparataj electric. Mobilierul bucatariei, din dorinta de a nu avea o imagine clasica a acestei incaperi, ci una care sa o faca parte integranta a livingului, are si acesta usi din sticla - in acest caz esteticul primand functionalului.

Un rol important in functionarea casei si in imaginea ei il are panoul rotativ din lemn. Acesta are dublu rol: ghideaza musafirii sau locatarii spre o anumita zona a casei; separa zona de zi de cea de noapte atat din punct de vedere vizual cat si acustic.

Culorile folosite sunt nuante de maro si de mov.

Important a fost momentul in care beneficiarii au marturisit ca le place atat de mult "acasa" incat, oriunde ar fi in lume, isi doresc sa se intoarca si sa se bucure de a trai in ea.



Alte lucrări cu aceiași autori: