ro | en

Amenajare spații birouri “LAND REAL INVEST”

Autor: arh. Vasilica Bondor Negraru
Birou de proiectare: SC OMICRON CONSULTING & DESIGN SRL

Comentariul autorului

Spatiul amenajat pentru sediul firmei "LAND REAL INVEST" ocupa parterul si etajul unei cladiri existente cu functiune mixta: spatii de birouri la parter si mezanin si apartamente la etajele superioare.

Profilul activitatilor firmei (imobiliare) si dorinta beneficiarului ca acest loc sa fie sediu central sunt sustinute de ideea conceperii amenajarii spatiului ca o zona de zi a unei locuinte pe doua nivele. Golul de deasupra spatiului de acces sustine continuitatea spatiala si vizuala dintre cele doua etaje. Iar aceasta calitate a spatiului arhitectural a fost subliniata prin extinderea pasarelei-supanta existente cu o zona inchisa complet in sticla (atat pardoseala, cat si parapetul) si transformarea acestui spatiu de circulatie intr-unul de discutii-asteptare.

Biroul directorial, piesa principala a compozitiei, a trebuit sa fie amenajat astfel incat sa cuprinda mai multe subspatii, fara insa a fi delimitate fizic cu pereti sau parapeti; astfel zona de lucru (birou) este marcata prin continuitatea finisajului de pe pardoseala cu cel de pe perete (lemn), iar separarea dintre zona de discutii si spatiul de sedinte se face printr-o mica sera interioara.



Alte lucrări cu aceiași autori: