en | ro

Amenajare interioară apartament Primăverii

Autori: arh. Elena PETRE, arh. Daiana VOICU
Coautori: arh. Anamaria MINCU, arh. Mugur POPA
Birou de proiectare: SC WILLBROOK INTERNATIONAL SRL

Comentariul autorului

Apartamentul se afla situat intr-o zona rezidentiala de lux a capitalei, ceea ce a necesitat amenajarea acestuia la un standard ridicat ,atat la nivel functional cat si de finisare.

Suprafata utila a apartamentului este de aproximativ 130 mp,proiectarea si reamenajarea acestuia incepand in decembrie 2007 si fiind finalizata in aprilie 2008.

In demersul arhitectural, functiunea apartamentului a fost mentinuta , s-au creeat insa detalii speciale pentru fiecare camera in parte astfel incat sa creeze o individualitate a fiecareia dar si o unitate a ansamblului. S-a adoptat un concept minimalist si o abordare a formelor simple dar cu o personalitate impregnata si de finisajele alese: parchet masiv de stejar, piatra naturala. Spatiul este fluidizat prin folosirea locala a compartimentarilor de sticla si a usilor albe care nu creeaza contrast in elevatia peretilor.

S-a particularizat spatiul prin contrastul alb(pereti, usi, spoturi incastrate, placari pereti marmura) -gri(piatra pardoseala) si cu accente de mov si negru (tapet , obiecte mobilier, lampi). Separarea functiunilor hol - living, in spatiul de intrare se marcheaza atat la nivel de pardoseala (contrast piatra - parchet) cat si la nivelul plafonului prin linia scafelor de lumina. S-a creeat deasemenea un design special de dressing intrare, care sa obtina o partitionare transparenta, fluida intre hol si living , cu panouri de sticla si un cadru metalic culisant cu rol de depozitare, care sa ofere o perspectiva secventiala catre zona de living si cheminee.

Ideea de concept a spatiului a fost de a marca prin lumina si transparenta sticlei dressingului un contrast de materialitate cu obiectul bine conturat al cheminee-ului placat in piatra gri. Grafica de idee a cheminee-ului a vrut sa marcheze linear si subtil linia longitudinala a livingului, acesta creind un punct de culoare si textura in cadrul spatiului.

Iluminatul sustine demersul arhitectural intervenind punctual cu suspensii cu texturi si materiale speciale, restul luminarii fiind realizata neutru prin casete de lumina inglobate si scafe .

Ambianta generala este minimalista dar in acelasi timp intima datorita materialelor naturale si a iluminarii inspirate.

Viata este plina de optiuni si posibilitati. Acest lucru se poate exemlifica prin felul in care am incercat sa-i amprentam unui spatiu initial comun solutii cat mai personalizate si interesante.

Lumea urbana , vibranta si dinamica , mereu in schimbare, a fost sursa de inspiratie a stilului acestui apartament, regasit atat in ambianta generala cat si in detalii.

Iluminarea este folosita in aceasta amenajare ca o piesa importanta pentru crearea atmosferei. Are rol de a demarca spatiile ( living - hol printr-o scafa liniara ) sau de a focaliza interesul pe anumite detalii (livingul are doua zone marcate prin suspensii: locul de luat masa si zona canapelei)

Un rol important este definit si de alegerea unor materiale naturale , cu aceasi greutate: piatra naturala, parchet masiv, sticla, cat si prin jocul de inaltime la nivel de plafoane (zona de intrare are plafonul coborat, deschizandu-se spre un spatiu mai inalt, iluminat de scafe , al livingului)



Alte lucrări cu aceiași autori: