ro | en

Recompartimentare și amenajare interioară duplex

Autor: arh. Silvia Costescu
Coautor: arh. Adrian MOLEAVIN
Birou de proiectare: ARH-DECO SRL

Comentariul autorului

În urma discutiilor cu proprietarul, am optat pentru o noua configurare a apartamentului tip duplex, în care functiunile necesare sa beneficieze de suprafete mai generoase, sa fie mult mai bine definite si particularizate, creându-se astfel intimitatea necesara diferitelor zone din apartament.

Accesul se face la primul nivel al duplexului, unde gasim holul cu scara si dormitorul matrimonial, resind astfel decomandarea ce sporeste gradul de confort al locuintei.

Dormitorul este dezvoltat pe o suprafata de 43mp, incluzând dressingul si zona de baie - zona în care obiectele sanitare sunt dispuse astfel încât pot fi utilizate simultan de doua persoane. Este configurat un grup sanitar, separat cu usa de restul spatiului, unde mai gasim dulap de baie, cabina de dus si cada jacuzzi. Pe peretele opus exista un blat pentru doua lavoare deasupra caruia este amplasata o sticla de mari dimensiuni care, printr-un procedeu tehnic deosebit, este atât oglinda cât si decoratie în culoare turqoise, culoare care se asociaza într-un mod rafinat cu nuantele de gri ale granitului, amintind în acelasi timp de apa. Din baie se poate accede direct pe o terasa.

Scara, gandita ca o piesa decorativa si nu doar functionala, a fost recompusa, atât ca forma cât si structural. Pentru a sublinia importanta ei ca element de legatura între cele doua nivele au fost utilizate materiale contrastante - lemn, sticla, metal - într-o succesiune ce pune în valoare accesul catre zona de zi. Treptele sunt realizate din lemn si conduc catre o zona intermediara unde palierul, parapetul si treptele ce orienteaza accesul catre zona de zi, pe doua directii, au fost realizate din sticla.

Al doilea nivel al duplexului, în suprafata de aproximativ 100 mp, este gândit ca un spatiu continuu în care zone specifice livingului se întrepatrund pastrându-si intimitatea : zona de bar, zona de discutii/odihna, semineu, locul de luat masa, bucatarie si terasa. Tot la acest nivel gasim un birou / camera de oaspeti si grupul sanitar de zi.

Pentru obtinerea unei atmosfere deosebite, cromatica aleasa se înscrie în gama bej, auriu, maron închis. Aceste culori, desi le regasim si în zona clasica a decoratiunilor interioare, transferate unor materiale moderne / STICLA / au ca rezultat efecte vizuale deosebite. Pe lânga aceasta, sticla amplifica senzatia de spatialitate prin oglindire, înbogatind valoarea ambientala prin efecte noi de perceptie vizuala a spatiului si decoratiei interioare.



Alte lucrări cu aceiași autori: