ro | en
Scaun Z2
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / design de obiect”

Scaun Z2

Autori: arh. Antoniu Baghiu
Birou de proiectare: BIA Antoniu Baghiu

Colaboratori:
Execuție: Ovidiu Isan

Comentariul autorului

Scaun Z2- lemn de stejar și catifea de bumbac

Este credința mea profundă că fiecare dintre noi trebuie să aibe posibilitatea achiziționării unui obiect de mobilier care să dezvăluie acea experiență autentică născută din contactul cu materialul natural, dar și cu designul de calitate.

Materialele folosite la alcătuirea acestui obiect sunt lemnul de stejar și catifeaua de bumbac. Lemnul de stejar oferă posibilitatea celor mai fine detalii și eleganța unui design minimal, iar catifeaua de bumbac oferă la rândul ei multiple reflexii ale luminii dar și bogate experințe tactile și cromatice.

Elementele tapițate, respectiv tăblia spătarului și cea a șezutului sunt fixate pe structură prin intermediul unor prinderi ascunse, ajutând astfel la imaginea de eleganță și simplitate a întregului ansamblu. Lacul ultramat folosit pentru finisarea elementelor de lemn a fost ales în așa fel încât să ofere contactul direct, nenuanțat, cu lemnul.

Mobilierul este gândit a fi demontabil, pentru a asigura un transport rapid și economic, piesele componente fiind ușor de montat într-un obiect de mobilier deosebit.

Comentariul juriului

A fost apreciată intenția autorului de a oferi o alternativă autohtonă pentru un obiect de mobilier, legată intrinsec de direcțiile designului internațional.



Alte lucrări cu aceiași autori: