ro | en
Mobilier reciclat – Casa Angus shop & beef bar

Mobilier reciclat – Casa Angus shop & beef bar

Autori: arh. Cristina Olga Gociman
Birou de proiectare: S.C. Criba Proiect S.R.L.

Colaboratori: arh. Radu Zaharia (S.C. Altax S.R.L), stud. arh. Andrei Grămoiu (S.C. Criba Proiect S.R.L.), stud. arh. Bogdan Șpan (S.C. Criba Proiect S.R.L.)

Comentariul autorului

Spațiul Casa Angus este amenajat la parterul unei clădiri construite în 1914, în stil eclectic. Conceptul interactiv de comerț și beef-bar este susținut de o amenajare simplă, dar dinamică, ce integrează și potențează cele două funcțiuni.
Mobilarea este adaptată vitezei de consum, cu mese și scaune înalte pentru clienții cu un program încărcat, care preferă să nu petreacă prea mult timp în interior, și mobilier jos pentru cei ce doresc să savureze în liniște steak-ul de Angus maturat 50 de zile, alături de un pahar de vin roșu. Scaunele custom au fost realizate prin adaptarea șezutului și spătarului unor scaune de stadion dezafectate la un nou suport metalic, aducând în spațiu conceput de reuse & recycle și, în același timp, reflectând pasiunea pentru sport a beneficiarilor.
Scaunul preluat dintr-un spațiu de sport dezafectat a fost dezasamblat păstrându-se șezutul și spătarul care au fost montate pe un schelet de metal cu diametrul de ⌀10 mm. Acesta a fost executat în 2 variante dimensionale.
Masa a preluat suplețea scaunelor. Masa înaltă este concepută asimetric pentru a se putea mula pe forma șezutului laterale banchetei. Masa joasă este concepută simetric pentru a mobila axul siglei Angus.



2021
Arhitectura amenajărilor interioare
Design de obiect
Powered by: