ro | en
Rastelul Monkey
  • Premiul secțiunii „Arhitectura amenajărilor interioare / design de obiect”

Rastelul Monkey

Autori: arh. Alina Moise

Colaboratori:
Execuție: Brut Concept
Beneficiar: Urban Monkey

Comentariul autorului

Pentru un oraș mai sănătos și sustenabil, înlocuiește autoturismul personal cu bicicleta!

Monkey Bike Rack tinde spre a fi o instalație artistică cu rol funcțional. Ușor de instalat și de demontat, se integrează ușor în mediul urban. Ocupă un spațiu mic și permite parcarea a 9 biciclete prin dispunerea lor decalat între sinusurile confecției metalice. Jocul de înălțimi oferă posibilitatea parcării a diferite tipuri și mărimi de biciclete și legarea lor optimă.
Designul jucăuș este inspirat de atitudinea optimistă și energică a brandului ce susține implementarea acestui proiect. Rastelul s-a răspândit deja în diverse forme și dimensiuni prin București și Brașov.

Comentariul juriului

Simplu, funcțional, ludic. Răspunde concis la o necesitate de micro-mobilitate urbană cu resurse minime de fabricație și impact maxim. Obiectul reprezintă materializarea unui gest simplu, fluid. Obiectul este unul primordial funcțional, dar care își îndeplinește rolul într-o manieră jucăușă. Ușor de produs și de instalat reprezintă un exemplu bun de optimizare a resurselor și de a obține un efect maxim cu o investiție minimă păstrând un spirit ludic și o bună calitate arhitecturală.