ro | en
„din spatele cinematografului spre sala frescelor”
  • Distincția pentru Interdisciplinaritate și spațiu construit

„din spatele cinematografului spre sala frescelor”

Autori: arh. Marian Moiceanu
Birou de proiectare: M&M Concept 2003 s.r.l.

Colaboratori:
Coperta: Marian Moiceanu
Tehnoredactare, DTP, corectură: Elena Dinu & Marian Moiceanu

Comentariul autorului

Explicație:

Când am decis să scriu cartea m-am gândit ca aceasta să fie un loc în care să adun laolaltă câteva dintre proiectele mele de suflet. Am început prin a căuta dovezi relevante prin arhiva personală, prin computere, albume de fotografii, în alte colțuri uitate. Astfel, într-un fel, mi-am revăzut viața de până acum… Poate și de aceea mi-am schimbat planul inițial și am adăugat, pe lângă diversele proiecte și câteva fotografii, schițe și texte personale. Am ales cu grijă pe cele care mi s-au părut aparte. Ce a rezultat este în esență un jurnal personal al unor experiențe trăite în cei 62 de ani. Nu știu dacă a fost o alegere potrivită. Oricum, mi-ar plăcea ca aceste pagini să fie acceptate ca un sincer și modest dar, oferit celor care mi-au fost alături.

Mulțumiri:

Pe drumul străbătut din spatele cinematografului giuleștean, până în Sala Frescelor din Arhitectura - Ion Mincu, am întâlnit oameni. Pe unii am ajuns să-i cunosc, trăind împreună aventuri, proiecte, concursuri de arhitectură. Câțiva dintre aceștia au fost amintiți în carte. Le mulțumesc pentru ceea ce am înfăptuit împreună. Lucrarea le este dedicată și lor.

Profesori:
Mircea Alifanti, Ana Maria Iordăchescu (Zahariade), Victor Ivaneș, Cristian Ion Drughean

Arhitecți:
Florin Machedon, Dinu Nicolae, Mihai Dorcu, Czabo Gabor, Yahia Dardari, Călin Alexandrescu

Ingineri rezistență:
Liviu Crainic, Cristian Rusanu, Gabriel Vlad, Dan Suseanu
Ingineri instalații:
Bogdan Ioniță, Dorel Pârvu Ștefan Vasile

Artiști plastici:
Mihai Marcu, Ioan Nemțoi

Meșteri:
Nicolae Grânaru (Grasu’) – instalator, Ion Răduț (Neluțu’) – electrician, Pavel Constantin Drăgan - lăcătuș Cornel Vlad – tâmplar, Ilie Vasile Anghel - zidar



Alte lucrări cu aceiași autori: