Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2004 » arhitectură
ro | en

Locuință bifamilială

str. Gh. Țițeica, București
Proiect: arh. Ion BARABAȘ, arh. Petre BARABAȘ, arh. Șerban ROMAN

Comentariul autorului

Amplasamentul deosebit, învecinat cu parcul Verdi pe direcţia S-E, precum şi dorinţa beneficiarului, au determinat realizarea a două locuinţe relativ identice ca suprafeţe şi distributie. Accesul în toate spaţiile, inclusiv la piscina deschisă, acoperită la parter, se face atât prin holul scării cu rampe curbe, cât şi din exterior, prin accese separate pentru fiecare locuinţă. Ambele locuinţe au spaţiile principale - living, sufragerie, bucătărie şi dormitor matrimonial ca şi piscina - orientate spre curtea tratată peisager, cu cascadă, lac, alei, considerată ca o prelungire a parcului vecin existent. Priveliştea spre lacul Floreasca şi parcul Verdi a constituit o provocare pentru proprietar şi arhitecţi de a realiza la etajul 2 un spaţiu cu o terasă deschisă, parţial acoperită.