ro | en
Nominalizare

Locuință unifamilială cu birou

str. Vasile Gherghel, București
Proiect: TAD arhitectura - arh. Georgică Mitrache, arh. Anca Mitrache, arh. Vasilica Bondor Negraru, arh. Liviu Brad
Structuri: ing. Banica Radu

Comentariul autorului

Răspunsul spaţial-volumetric la comanda precisă a unei astfel de locuinţe unifamiliale cu birou integrat s-a făcut printr-o compoziţie pe trei niveluri, rezervându-se parterul înălţat pentru spaţiul principal de zi, iar etajelor - zona de noapte. Demisolul, luminat pe două părţi prin intermediul unei curţi generoase prin care s-a realizat şi accesul, a fost rezervat biroului. Orientarea est-vest, ca o componentă orizontală, a spaţiilor interioare creează un spor de luminozitate şi formulează o atmosferă aparte spaţiilor ce comunică pe mai multe niveluri prin intermediul scării. Spaţiile principale sunt organizate decalat pe nivel, astfel încât funcţiunile se succed coerent. Legătura pe verticală se realizează prin intermediul unei scări dezvoltate în paralel cu un gol vertical. În mansardă se găseşte spaţiul rezervat dormitorului şi studiului. Realizat cu mijloace simple şi cu materiale autohtone, proiectul propune o casă într-un spaţiu relativ redus ca dimensiuni, dar cu efect de spaţialitate, lumină şi orientare maximă spre grădină.



Alte lucrări cu aceiași autori: