Comentariul autorului
Proiectul Casei J a pornit din nevoia de renovare a unei case din anii ’60. Din dorinţa de a eficientiza spaţiile şi a aduce mai multă lumină în interior, intervenţiile au luat amploare şi astfel, în locul acoperişului vechi a apărut o structură metalică uşoară, ridicată peste pereţii de cărămidă menţinuţi, ai parterului şi subsolului. Au fost realizate goluri ample, care creează o legătură vizuală între funcţiunile celor două niveluri. Deasupra acestor goluri se deschid două luminatoare, gândite atât pentru a spori lumina naturală, cât şi pentru a fluidiza circulaţia aerului. Diferenţa dintre nou şi vechi este vizibilă în exterior, în volumul etajului superior, prin folosirea pentru faţada ventilată, a unui material de culoare antracit, în contrast cu volumul alb al parterului existent.
O parte din materialele recuperate au fost refolosite în realizarea mobilierului, uşilor, finisajelor de pereţi şi pardoseli, reducându-se astfel impactul demolării asupra mediului.
Componenta eco este o parte importantă a proiectului; schema energetică a casei este constituită din 40 mp de panouri fotovoltaice care generează suficientă energie pentru întreaga casă.
Alte lucrări cu aceiași autori: