Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2016 » arhitectură rezidențială – locuințe individuale
ro | en
Nominalizare

Casa J

București, România
Autori: arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL, arh. Claudia TRUFAȘ, arh. Roxana DUMITRIU, Iulian BINDAR / BEROS ABDUL +
Colaboratori: Structura: ing. Florin Cimpanu (Estacons SRL)
Instalații: ing. Florin Mihailov (Mavca Stuf SRL)
Executant: Medcons SRL

Like

Comentariul autorului

Proiectul Casei J a pornit din nevoia de renovare a unei case din anii ’60. Din dorinţa de a eficientiza spaţiile şi a aduce mai multă lumină în interior, intervenţiile au luat amploare şi astfel, în locul acoperişului vechi a apărut o structură metalică uşoară, ridicată peste pereţii de cărămidă menţinuţi, ai parterului şi subsolului. Au fost realizate goluri ample, care creează o legătură vizuală între funcţiunile celor două niveluri. Deasupra acestor goluri se deschid două luminatoare, gândite atât pentru a spori lumina naturală, cât şi pentru a fluidiza circulaţia aerului. Diferenţa dintre nou şi vechi este vizibilă în exterior, în volumul etajului superior, prin folosirea pentru faţada ventilată, a unui material de culoare antracit, în contrast cu volumul alb al parterului existent.
O parte din materialele recuperate au fost refolosite în realizarea mobilierului, uşilor, finisajelor de pereţi şi pardoseli, reducându-se astfel impactul demolării asupra mediului.
Componenta eco este o parte importantă a proiectului; schema energetică a casei este constituită din 40 mp de panouri fotovoltaice care generează suficientă energie pentru întreaga casă.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2018, secțiunea Arhitectură, intervenții și spațiul public
Gradina lui "J"
arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL, peis. Cristiano DEL TORO
Ediția 2018, secțiunea Amenajări de interior
Mesange Fromagerie
arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arh. Esenghiul ABDUL
Ediția 2016, secțiunea arhitectură socio-culturală
Premiul secțiunii „Arhitectură socio-culturală”
ECO-CHILIA
arh. Esenghiul ABDUL, arh. Claudia TRUFAȘ, arh. Christian Andres BEROS CONTRERAS