Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2016 » arhitectură rezidențială – locuințe individuale
ro | en

Locuința LM

Bolintin-Vale, jud. Giurgiu, România
Autori: arh. Iulian OANȚĂ, arh. Xenia OANȚĂ / ixstudio
Colaboratori: Structura: ing. Anton Nicolae
Instalații: ing. Ștefan Tartar

Like

Comentariul autorului

Casa de fața reflectă admirația beneficiarului pentru arhitectura lui Frank Lloyd Wright, rezultatul fiind un volum dezvoltat cât mai mult posibil pe orizontală, cu accentuarea liniei șarpantei și separarea clară a registrelor. Spațiile casei sunt articulate vizual pe un ax vertical - un volum opac ce ascunde câteva trasee de ventilații si coșul șemineului. Fațada este puternic profilată și delimitată la partea superioară de streașina adancă. Volumetria casei este completata la parter de terase generoase pentru zona de zi și acces, delimitate cu jardiniere inalte - elemente menite a accentua și mai mult „orizontalitatea” compozitiei.



Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2014, secțiunea design / amenajări interioare
Amenajări spațiu recepție birouri, Schenker România
arh. Iulian OANȚĂ, arh. Xenia OANȚĂ
Ediția 2012, secțiunea studii și proiecte
Casă de vacanță - Valea Doftanei
arh. Iulian OANȚĂ, arh. Xenia OANȚĂ
Ediția 2010, secțiunea arhitectură
Locuință pentru două familii
arh. Iulian OANȚĂ, arh. Xenia OANȚĂ
Ediția 2010, secțiunea amenajări interioare
Amenajare apartament IX
arh. Xenia OANȚĂ, arh. Iulian OANȚĂ
Ediția 2009, secțiunea studii și proiecte
United Colors Building
arh. Iulian OANȚĂ
Ediția 2008, secțiunea studii și proiecte
Locuință unifamilială P+1E
arh. Iulian OANȚĂ, arh. Xenia OANȚĂ