ro | en

Hub Capitol

București, România
Autori: arh. Andrei Racovițan – lider de proiect // arhitect // PR & social media, Cristina Popa – editor // analist media // designer web și print / Save or Cancel
Colaboratori: Racovițan Lucian, Grigorescu Dimitrie, Dămoc Ana

Comentariul autorului

Save or Cancel propune o campanie de conștientizare și de sensibilizare față de patrimoniul cultural național, cu aplicație pe Cinema și Teatrul de vară Capitol, relevând potențialul de hub cultural independent al ansamblului. La 100 de ani de la construire, un apel deschis pentru proiecte artistice va reactiva memoria colectivă, reintegrând monumentul în circuitul public prin reinterpretări democratice ale spaţiului urban ca spaţiu cultural, explorând legături între artă, natură și oraș.
Studiul realizat de UAUIM pentru Strategia București Capitală Culturală Europeană 2021 identifică spații care au primit temporar funcțiuni social-culturale, iar Cinema/Teatrul de vară CAPITOL se regăsește în cat. C. Spații potențiale pentru activități culturale/creative ca urmare a re-activării spațiului prin evenimente culturale independente desfășurate de Save or Cancel în 2008, 2009, 2011 și 2014.
Argumente pentru CAPITOL - dispus într-o zonă cunoscută pentru activități creative; monument de patrimoniu național: arh. Nicolae Nenciulescu (1916) și arh. Henrieta Delavrancea (1938); capabil de conexiuni în rețea cu alte huburi independente.



Alte lucrări cu aceiași autori: