ro | en

[WK]1628042016.Viaggio in Italia.Explorand orasele invizibile-Italo Calvino

roma, italia
Autor: arh. Ana - Maria Crișan / CULTURE RESERVE (ONG)
Colaboratori: Alexandru Crisan, Ioana Turcanu, Vlad Eftenie

Comentariul autorului

Chasing ITALO CALVINO' s invisible cities este un workshop tematic care a traversat Peninsula Italiană pe parcursul a două săptămani descoperind arhitecturile care l-au inspirat pe novelist. Structurat în 2 părți, workshop-ul are o parte de analiză în situ' de-a lungul peninsulei și respectiv o parte aplicată de modelare machete cu scopul recreeri unor arhitecturi invizibile, din umbre.
În spatele workshop-ului se ascunde un exercițiu de vizualizare al planurilor și al relațiilor lor cu lumina, un exercițiu care manipulează plinul și golul în raport cu o sursă de lumină și cu mișcarea.
O serie de referințe au fost esențiale în abordarea exercițiului, cu legătură directă cu lumea teatrului, prin jocul de lumini și umbre… pentru că ultim, lumea lui Italo Calvino este o lume teatrală prin repetiție și mișcare.
Arhitectură percepută ca umbră este împrumutată din Commedia dell'Arte, devenind un personaj în sine, o arhitectură care se mișcă, crește, descrește, se transformă, bazată paradoxal pe improvizație.



Alte lucrări cu aceiași autori: