ro | en

Loc de Tei

București, România
Autori: arh. Cristian - Daniel Borcan, arh. Alexandru Axinte / studioBASAR
Colaboratori: Participanți Atelier de Idei „Tei în Acțiune”: Irina Dincu, Ioana Maria Rusu, Dorin Moldoveanu, Silvia Cruceanu, Cristian Rădulescu, Andreea Ștefan, Elena Necula, Andreea Toma, Carmen Ungureanu, Ioana Sascha, Andreea Livia Ivanovici, Matei Dinu, Marina Dragu, Dima George-Cristian (Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei)
Participanți Atelier de Lucru „Loc de Tei”: Matei David, Anca Marin, Mihai-Justin Ailene, Mădălina Marin, Cosmin Tiberiu Scorcealof, George-Cristian Dima, Ana Gurduza

Comentariul autorului

În etapa atelierului de idei din cadrul proiectului „Spaţii Urbane în Acţiune” au fost schiţate de către studenţii participanţi mai multe scenarii. Dintre acestea unul a dezvoltat parteneriatul cu Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei, un grup activ de cetăţeni din cartierul Tei.
Datorită gradului ridicat de sustenabilitate oferit de parteneri, am ales să continuăm acest scenariu şi să îl dezvoltăm în cadrul unui atelier de idei împreună cu membrii Grupului. S-a pus în discuţie accesul locuitorilor la mecanismele de funcţionare ale unui parc public. Negociată cu administraţia parcului, structura a fost construită de către voluntari în cadrul unui atelier de lucru.
Cu ocazia inaugurării, pe panoul info ataşat structurii şi-au găsit loc materiale despre Grup şi despre acţiunile sale, iar o cutie poştală a fost montată pe panou. De aici, membrii Grupului aşteaptă să culeagă sugestii şi propuneri din partea locuitorilor. Grupul are deschisă astfel o fereastră de comunicare chiar în Parcul Circului.
Dincolo de transformarea spaţială şi funcţională din parc, structura a început să funcţioneze la scurt timp de la inaugurare şi ca o formă de combustibil pentru acţiunile viitoare ale Grupului.
http://www.studiobasar.ro/?p=6646
https://www.facebook.com/1450996658476691/photos/?tab=album&album_id=1705803486329339



Alte lucrări cu aceiași autori: