ro | en

Terme Rudolf

Băile Herculane, jud. Caraș-Severin, România
Autor: Cosmin GEORGESCU
Îndrumător: conf. dr. arh. Maria-Iulia Stanciu

Comentariul autorului

Se poate observa că fostul Hotel Rudolf din Băile Herculane definește două zone cu caractere distincte. Prin definirea limitelor, propunerea urmărește să-i sublinieze caracterul introvertit și clădirea hotelului își însușește acest loc protejat, o grădină rectangulară alterată numai de mici obiecte.
Mergând de-a lungul stațiunii, se poate remarca o continuitate spațială între edificiile construite care sunt legate printr-o secvență de portice, pasaje și poduri. Proiectul respectă această secvență, continuând circuitul în interiorul curții printr-un nou portic.
Extinderea este împinsă până în limitele sitului, generându-și în acest fel forma particulară. Piesele principale ale extinderii definesc caldariumul, tepidariumul și frigidariumul și sunt poziționate structural, în timp ce alte camere sunt plasate non-ierarhic definind spațiul din jurul lor ca mici locuri de socializare. Noile băi termale și restaurantul propus primesc și un acces separat din piața care se formează în spatele sitului.