ro | en

Re - Asamblaj

București, România
Autor: Mihaela Șerban
Îndrumător: prof. dr. arh. Dorin Ștefan
șef lucr. dr. arh. Dan Dinoiu
prof. dr. ing. Ștefania Spanu

Comentariul autorului

Calea ferată asigură conectivitate în oras, dar totodată acționează ca un zid negativ ce generează segregare între cartiere. Pe acestă limită se pot identifica puncte cheie ce pot acționa ca landmark/intersecții/spații și servicii publice.
Propunerea implică conversia fostului Club CFR și extinderea acesteia printr-o nouă clădire. Acesta a reprezentat ancora socială a cartierelor ce susțineau industria feroviară. Clubul găzduia un cinematograf, o sală de concerte/conferințe și săli de curs.
Situl are forma triunghiulară și este dominat de 3 mari ansambluri. Cel mai important fiind depoul de trenuri CFR ce are toate caracteristicile în a deveni Muzeul trenurilor.
Fațada S este definită de un ecran de sticlă curbat de volumul circular al depoului pentru a dizolva tensiunea dintre cele 2 și crează astfel o piațetă. Cele două clădiri sunt articulate printr-un portic înalt și unite printr-un singur acoperiș creând astfel un ansamblu.
Este o clădire de birouri cu spații de lucru individuale și zone de co-working, ateliere, săli de conferințe/spectacol, o mediatecă și sedii pentru dezvoltarea economie sociale - un mediu de lucru alternativ.



Alte lucrări cu aceiași autori: