ro | en

Trollick

Autori: arh. Ștefan Păvăluță, arh. Mihaela Bordeianu / MBSP
Colaboratori: Autor: Stefan Pavaluta, Mihaela Bordeianu

Comentariul autorului

Proiectul și-a propus reintegrarea împletirii răchitei, un meșteșug ce se practică din ce în ce mai puțin pe teritoriul României, într-un obiect de design contemporan caracterizat de mobilitate și versatilitate în relația utilizatorului cu casa, un obiect definit de multifuncționalitate: coș/spațiu de depozitare/masă.
Obiectul este unul versatil – acesta se poate folosi în camere de zi, balcon, dar și în baie, eventual și în exterior. Chiar dacă răchita este în forma ei naturală, cadrul metalic poate fi finisat în culori și poate, de ce nu, texturi diferite. Potențialul de piață crește direct proporțional cu modurile de utilizare ale obiectului. Cred că acest proiect, ca și restul obiectelor, de altfel, sunt niște rezultante, sau mai degrabă concluzii ale unor studii, cercetări, întrebări. Abordarea noastră se bazează mult pe studierea comportamentului, a necesităților/obiceiurilor zilnice, a nevoilor noastre.
Am căzut de acord că autenticitatea constă în procesul de manufacturare, și nu în refolosirea unor elemente tradiționale existente, mai apoi numite design. Răchita, pentru noi, se încadra perfect în ceea ce căutam, iar concursul a fost pretextul perfect pentru a centraliza aceste idei și pentru a le materializa într-un proiect.



Alte lucrări cu aceiași autori: