ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura spațiului interior”

Twominutes coffee shop

București, România
Autori: arh. Ștefan Păvăluță – proiectant, arh. Mihai Barbu – proiectant / pandapanda
Colaboratori: Radu Malasincu (foto)

Comentariul autorului

Spatiul lipseste - 4mp utili, zona de servire si lucru. Intr-un fost punct LOTO, cu vedere spre parcul Elefterie am finalizat poate cea mai mica cafenea de specialitate din Europa.
Parterul intrarii in blocul interbelic este completat de functiunea noua. Finisajul vechi de marmura este continuat in acelasi limbaj. Fatada isi pastreaza cele doua "bare" de vitraj. O intrare si o servire rapida la geam, poate chiar prima din Bucuresti. Accesul pe treapta veche din mozaic, recuperata in timpul santierului. Teoria de "bucatarie" a strazii a fost continuata intr-un design asemanator. Dar in cazul acesta, complet deschisa. O sectiune printr-un dulap. Mobilierul este o singura piesa care se muleaza dupa peretii interiori, si incorporeaza in "coaja" toate elementele functionale si de depozitare. Pleaca de la cota geamului, sustine espressorul, se transforma in banca si se dizolva in elemente de cuier. Se continua pe perete, se transforma in elemente de depozitare si se dizolva in meniu si desen grafic.
Bariera dintre barista si client dispare. Interactiunea nu se mai face la masa comuna, ci in barul comun. "Arhitectura" din spatele espressorului se vede, deschisa douaminute catre trotuar.



Alte lucrări cu aceiași autori: