ro | en

Labirint Concept Store

București, România
Autori: arh. Ștefan Păvăluță – proiectant, arh. Mihaela Bordeianu – proiectant / MBSP
Colaboratori: Radu Malasincu (foto)

Comentariul autorului

Statia Izvor. O casa mare, o tarla verde, Dambovita si front construit. In aceasta enumerare, o "carie" isi face aparitia.
O curte la casa, in oras. Labirint concept store. Metri liniari de gard sunt transformati intr-o poveste grafica, de IRLO - primul strat. Urmatoarele straturi se refera la compozitia functionala a spatiului - subsol (bike store si galerie) , parter (cafe, receptie, sneaker store), mansarda (haine si accesorii).
La parter, ideea de baza a interventiei: orizonturi artificiale. Fiecarei camere ii este atribuit propriul nivel de "orizont", cu diferite roluri.
Holul de legatura intre camere isi pastreaza rolul de tranzitie prin finisajul alb, inclusiv pe pardoseala. Acest rol este intarit de corpul de iluminat, directionat in patru "puncte" ce indica zonele principale de activitate ale casei.
In anotimpurile mai calduroase, curtea va fi deschisa pe ambele parti, prin intermediul celor doua porti, catre oras. Astfel, spatiul privat va deveni unul public, oferit orasului. Acest detaliu permite o scurtatura intre zona Izvor si zona Cismigiu, un tranzit mai ridicat in spatiul magazinului si a terasei ce va fi amenajata.



Alte lucrări cu aceiași autori: