ro | en

Masă

Autor: arh. Radu Teacă / Artline
Colaboratori: arh. Andrei Teacă
arh. Peter Marx
Executant: Tudor Migia (Publimpres)

Comentariul autorului

Masa pentru dining a fost concepută inițial dintr-un blat transparent din sticlă și o suprafață riglată din bare de inox, care pe lângă tensiunea vizuală conferă și stabilitate. În varianta executată am recurs la coexistența a două materiale de asemenea complementare din punct de vedere senzorial și estetic: lemnul și oțelul oxidat sub forma unor platbande.
Compozițional și în ceea ce privește materialitatea, obiectul acumulează tensiuni care îi conferă vibrație prin antiteza dintre blatul din stejar masiv și eșafodajul metalic dar și dintre cartezianismul blatului dreptunghiular și mișcarea dinamică, ritmică a lamelelor din platbandă.
Geometria complexă a picioarelor din platbande este determinată de două curbe sinusoidale, la baza mesei si la cota blatului, oglindite, ceea ce a făcut posibilă stabilitatea structurală. Utilizarea unor platbande late, care se rotesc și pe axul lor longitudinal în funcție de tangenta la curba bazei, contribuie la obținerea unei gradări dinamice a transparenței bazei în funcție de poziția privitorului.



Alte lucrări cu aceiași autori: