ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura spațiului interior”

GB_SIS / Istorii MonuMentale

București, România
Autori: arh. Justin Baroncea, arh. Ștefan Păvăluță, arh. Mihai Barbu, arh. Ioana Trușcă / Justin Baroncea, Ștefan Păvăluță, Mihai Barbu, Ioana Trușcă

Comentariul autorului

Nu ai voie să te atingi de pereți, de bolți sau să te ancorezi de pardoseală. Expoziții de artă video, artă multimedia. Ecrane care stau în mijlocul spațiului pentru că expui într-o clădire monument.
Container-ul intangibil. Proiectorul, ecranul, textul curatorial devin subiect de proiectare. Construcții autonome care lucrează împreună. Structuri ușoare cu dimensiuni variabile în funcție de cerințele materialului expus. Ecrane extensibile cu baionete pe două direcții, stative pentru susținerea textelor curatoriale, schele pentru proiectoare.
Două bride și un cupon de tijă filetată determină modalitățile în care poate evolua un ansamblu geometric. Nu e arhitectură parametrică. E doar coerență constructivă. Construcții tridimensionale, ușoare, transformabile, demontabile. Aluminiu și ecrane albe. În rest cabluri, proiectoare și câteva becuri.
Toate sistemele sunt reutilizabile și pot fi recombinate rapid în sisteme și obiecte noi; așa cum se va vedea în episodul următor.



Alte lucrări cu aceiași autori: