ro | en

Comana House

Comana, jud. Giurgiu, România
Autor: arh. Radu Cristian Rădulescu / ARhit / BIA Radulescu Radu
Colaboratori: Structura: ing. Cristian Caita
Instalatii: Ing. Delia Niculae

Comentariul autorului

Casa este amplasată în comuna Comana, judetul Giurgiu si are influente ale arhitecturii caselor de vacanta specifice tarilor nordice atat din punct de vedere volumetric dar si structural.
Constructia are o volumetrie dinamica si se adpateaza terenlui in panta. Denivelarea terenului a permis realizarea unui spatiu subsol sub zona de zi a locuintei. Accesul la parter se face pe o scara exterioara din zona platformei parcarilor .
Planul casei este pavilionar, si se dezvolta in jurul curtii interioare,un spatiu intim, protejat. Acoperișul este realizat in sarpanata de lemn, cu invelitoarea din tabla faltuita culoare gri inchis si coboară pana la nivelul solului, protejand fatadele clădirii. Intrarea în casa se realizeaza printr-o taietura in volumul acoperit cu tabla, taietura ce ajunge la peretele vertical al casei placat cu lambriu culoarea alb. De altfel toate taieturile volumului dezvaluie portiuni de pereti placati cu lambriu alb.
Casa are trei dormitoare iar un al 4-lea este amplasat într-un volum amplasat detasata de corpul principal. Camera de zi este orientat catre padurea Comana. Bucătăria, locul de luat masa și livingul sunt deschise unul către celălalt. Unghiurile planului delimiteaza partial spatiul zonei de zi.



Alte lucrări cu aceiași autori: