Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2018 » Arhitectura locuinței
ro | en

Complex rezidențial Străulești

București, România
Autori: arh. Vlad DRĂGHESCU – șef de proiect, arh. Alexandru CĂLIN / S.C. Point Zero S.R.L.
Colaboratori: Structură: Incona
Instalații: A.M.B. Design Project
Peisagistică: Atelier Foaie Verde
Constructor: ACMS-GC

Like

Comentariul autorului

Complexul rezidențial este situat în nordul mun. București, pe malul Lacului Grivița, într-o zonă aflată în plin proces de dezvoltare imobiliară.
Ansamblul include două corpuri de clădire separate, reunite de un subsol comun, destinat parcării a 20 de autovehicule.
Cele două corpuri adăpostesc câte 11 apartamente fiecare, ce au între două și patru camere. Suprafețele apartamentelor sunt generoase, fără totuși a depăși praguri rezonabile. Compoziția fațadelor și organizarea finisajelor exterioare promovează o imagine ordonată, cu deschideri generoase către lac și cu încercarea de a acorda privilegiul acestei perspective pentru cât mai multe apartamente. Finisajele dominante în câmpul fațadelor sunt tencuiala albă și clincherul, articulate și accentuate de traforuri din lemn, platbande metalice și placări uscate de culoare neagră. O atenție specială a fost acordată proiectării spațiilor comune, unde sobrietatea promovată la exterior lasă loc unei imagini ludice, rezultate din folosirea de materiale și culori contrastante.
Proiectul a inclus și amenajarea peisageră a curții și a zonei dinspre lac, la care au acces liber și egal toți locuitorii ansamblului.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2014, secțiunea arhitectură / social-culturale
CSDA Siriului
arh. Alexandru CĂLIN
Ediția 2012, secțiunea arhitectură / social-culturale
KUIB Restaurant
arh. Alexandru CĂLIN, arh. Vlad DRĂGHESCU