en | ro

J's Garden

București, România
Authors: arch. Christian Andres BEROS CONTRERAS, arch. Esenghiul ABDUL, landscape arch. Cristiano DEL TORO / Beros Abdul Arhitecti Asociati
Collaborators: Arh. Claudia Trufas, Arh. Roxana Dumitriu, Arh. Iulian Bindar

Authors’ Comment

The garden is an extension of a previous project ‘J House’ finished in 2016. The new project adds 400 sqm of landscape for a family house in the middle of Bucharest city centre, incorporating a sustainable approach to the use of materials, as well as in the mechanics of planting and treatments of the vegetation. The main concept is threefold:
- The consolidation of the perimeter with a combination of raw bricks and wood structures, designed with a geometrical pattern which follows the house volume lines.
- The new garage and service areas made in raw steel frames and recycled wood boards. The steel frames continue the topological properties of the initial volumes, although lighter in its masses and more subtle in its connections with the ground surfaces.
- The planting layout and the species selection. Which have been carefully ordered from the nursery in order to create a pleasant volumetrically, and colorful ensemble, as well as in its ecological properties when planted in masses.
Overall, a unique opportunity in Bucharest to design and create place. Consolidating vacant land, not with built density, but with green open space.



Related projects: