Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Arhitectura construită / Arhitectură publică
ro | en

Restaurant Sfantu Gheorghe

Autori: arh. Monica Despina Sache, arh. Stefan Radocea, std. arh. Vlad Savulescu
TAG Architecture

Colaboratori: ing. rezistenta Teodor Pavlu

Like

Comentariul autorului

Un teren mic in centrul comunei Sfantu Gheorghe, Tulcea, devine un loc al opririi, prilej al ospatului dar si moment de cuprindere a intinderii uscatului si a apei. Cladirea se asaza tectonic, cu partea sa “grea”, pentru ca pe masura ce urci inchiderile sa se rarefieze. Bucataria, cea care da sens edificabilului, sta in parter tinand curtea si purtand incaperile pentru luat masa. O scara in colimason urca spre spatiul de la primul nivel in timp ce accesul catre terasa acoperita se face pe scara “lunga”, prelungire a curtii. Structura din lemn se dezvaluie in acest ultim nivel al casei pentru ca pana atunci sa stea in spatele peretilor albi tencuiti.