ro | en
Acces Amestec Festival - „Atinge Cerul”

Acces Amestec Festival - „Atinge Cerul”

Autori: arh. Iuliana Georgiana Damir, Corina Boboc Giorgescu
Birou de proiectare: Iuliana Damir Studio

Colaboratori: Echipa Amestec Festival, grafica arh. Cezara Iuliana Susanu
Foto: arh. Iuliana Damir

Comentariul autorului

Proiectul „Atinge Cerul” este o instalație arhitecturală ce își propune crearea unei imagini diafane pentru accesul festivalului Amestec. Pornind de la însuși sloganul evenimentului - „Festivalul unde atingi cerul” – conceptul proiectului s-a bazat pe crearea unei imagini care să ilustreze această metaforă. Astfel, materialul textil albastru îmbracă schela metalică și creează o imagine dinamică. În zona centrală, materialul a fost tăiat în fâșii înguste, permițând accesul participanților, dar și invitând la joacă și interacțiune. De asemenea, elementele ce au însuflețit proiectul au fost chiar vântul și ploaia, ce au creat o imagine dinamică, lăsând materialul să se miște liber. Așadar, s-a obținut imaginea ce conturează metafora „atinge cerul”.
Proiectul este realizat dintr-o structură metalică ce atinge 7m înălțime, 10m lungime și 1.5m adâncime. Aceasta este îmbrăcată în 150m de material textil - tulle albastru. Pe fațada principală a structurii, se află elementele de grafică a festivalului, realizate de echipa Amestec – mâinile ce reprezintă conceptul de „împreună”, iar împreună cu norii, aduc aminte de metafora principală a conceptului „atinge cerul”. Proiectul marchează accesul principal al festivalului, participanții parcurgând traseul exact prin mijlocul structurii, unde fășiile de material se îngustează de la 3m lățime, la 10cm. Aceste fâșii înguste permit oamenilor o trecere lină și distractivă în interiorul festivalului.
Proiectul devine un element de reprezentare a festivalului, putând fi văzut de pe toată suprafață de desfășurare a evenimentului. Pe timpul zilei, acesta interacționează cu cadrul prin prezența elementelor naturale – vântul, iar pe timpul serii, instalația a fost luminată creând un joc scenografic mereu prezent în memoria participanților.