Comentariul autorului
Adesea avem tendința de a privi dincolo de forma fizică a unui obiect, dorind să-i reurmărim traseul, să-i redescoperim amintirile, să-i înțelegem energia. De aceea, în parametri sustenabili, suntem colecționari înfocați de antichități și piese vechi, având convingerea că trecutul lor va influența viitorul pe care îl creăm.
La capitolul obiecte de iluminat, această viziune se traduce cel mai bine printr-un depozit de peste 300 de abajururi adunate în ultimii 5 ani, din cenușa cărora s-a născut LAMPA VOLTA.
Un obiect de iluminat versatil, cu un contur format din mai multe abajururi reciclate puse cap la cap. Elemente de sticlă colorată în masă Murano străpunse de tuburi de cristal interconectate, cu margini de alamă, fiecare acoperind câte un led de 2w personalizat.
Piese unice de sticlă suflată, realizate de maestra Jeni Costachescu, conferă un aer exotic și autentic ansamblului final, care poate fi integrat armonios atât în locuințe, cât și în spații publice.
Noul obiect își păstrează ADN-ul eclectic prin capacitatea de a-și schimba în mod infinit aspectul, forma și culoarea, datorită unui sistem inteligent de înlocuire a elementelor. De asemenea, se dezvoltă într-o familie de produse care include o aplică, o lampă și un candelabru, fiecare cu formă și funcționalități diferite.
Toate cele trei elemente contribuie decisiv la designul autentic al locației Fain din Sibiu, fiind evidențiate individual la fiecare dintre cele 3 etaje.
Sintetizat și pornind de la ideea de a oferi o viață nouă unor obiecte uzate, povestea se poate sintetiza in câteva cuvinte cheie: vis, schiță, research, prototip, meșteșug, produs, serie, obiect, experiență, LAMPA VOLTA.