ro | en
Kameleon - Cabine Acustice

Kameleon - Cabine Acustice

Autori: arh. Dragoș Motica
Birou de proiectare: Askia Furniture SRL

Colaboratori: ing. Alexandru Dinu, designer Ștefan Niță
Foto: Askia Furniture SRL, Sebastian Oros

Comentariul autorului

Kameleon este o colecție de cabine modulare cu proprietăți fonoabsorbante care pot înlocui sălile de ședințe. Datorită modularității lor, se pot acomoda intâlniri de două până la nouă persoane.
Deoarece spațiul de birouri contemporan este definit de o transformare continuă, ne propunem să răspundem cerințelor noilor viziuni de lucru, luând în calcul o suită de atribute ce se actualizează permanent în funcție de nevoile utilizatorilor.
Cabinele Kameleon se pot adapta oricărui spațiu. Capacitatea cameleonică este obținută prin sistemul nostru patentat de schimbare a panourilor exterioare și interioare foarte rapid și fără unelte speciale. Acest lucru ne permite să obținem un aspect vizual diferit pe același cadru structural, în funcție de cerințe.
Aproape toate părțile componente ale cabinei Kameleon sunt reciclabile. Panourile interioare ale cabinei sunt realizate din lână obținută din polietilen teraflat, un material moale, dar robust. Acest material oferă o performanță acustică excelentă și poate fi reciclat la sfârșitul vieții sale. Structura cabinelor este realizată din panouri din lemn și pal, iar ramele sticlei sunt din aluminiu. Datorită faptului că sunt livrate demontate, cabinele Kameleon au, de asemenea, o amprentă redusă de carbon.