ro | en

Pensiune rurală Rânca

Autori: arh. Ernest Onuț Atanasiu, arh. Mihaela Heroiu
Birou de proiectare: ARH - ATANASIU & HEROIU

Comentariul autorului

Cladirea a fost proiectata pentru functiunea de pensiune turistica rurala, cu toate utilitatile aferente, având D+P+2E+pod. Constructia va avea dimensiunile în plan 27,90 m x 11,75 m având o suprafata construita la sol de 303.57mp, suprafata construita desfasurata de 965.54 mp.

Pensiunea are 10 camere, din care 2 sunt garsoniere cu chicineta proprie, toate camerele au grup sanitar propriu. La etajul 1 este amplasat un loc de joaca pentru copii. La parter se afla un restaurant cu 54 de locuri, cu bucatarie proprie, un spatiu de recreere precum si anexe. La demisol este amplasat un centru SPA cu jacuzii, sauna si masaj precum si spatii tehnice.

Materialele folosite au tinut cont de amplasarea pensiunii, la 1700 de metri altitudine, in imediata vecinatate a varfului Papusa din Masivul Parang. Structura de rezistenta a suprastructurii este lemnul lamelar iar invelitoarea este din sindrila de lemn. La parter pardoseala restaurantului si a terasei exterioare este alcatuita din butuci din lemn masiv inglobati in rasina epoxidica. Placarea cosului semineului si a terasei exterioare se face cu piatra naturala din cariera aflata in zona. Forma acoperisului a fost determinata de cantitatile insemnate de zapada si de vanturile dominante.



Alte lucrări cu aceiași autori: