ro | en

Imobil de apartamente, str. Virgiliu

Autor: arh. Vladimir Arsene
Coautori: arh. Cristiana ȘTEFAN, arh. Mihaela VASILESCU, arh. Noha NICOLESCU
Birou de proiectare: WESTFOURTH ARCHITECTURE

Comentariul autorului

Cladirea de apartamente construita pe terenul in suprafata de 746,91 mp, proprietatea S.C. MECANO EXPORTIMPORT S.A, este amplasat in zona centrala a capitalei pe strada Virgiliu nr. 17-19, in apropierea intersectiei strazii Virgiliu cu Str. Buzesti, B-dul Dinicu Golescu si str. Stirbei Voda, o zona veche a Bucurestilui, cu strazi si case vechi datand de la inc. sec. 19.

Conform documentatiei de urbanism aprobate, cladirea are regim de inaltime P+4E + etajele E5 si E6 retrase succesiv cu cate 1,5 m de la aliniament/strada, construita pe limita de proprietate (la calcan) pe laturile est.

Datorita configuratiei terenului si constrangerilor urbanistice impuse de PUZ, cladirea s-a realizat cu doua curti de lumina pe limitele de proprietate de la est si vest, 4 apartamente pe etaj la nivele 1- 5 cu un nod de circulatie central si doua apartamente de tip penthause la etajul 6 retras. Cele 20 de apartamente de la etajele 1-5 sunt realizate cu bucatariile pe cele doua curti de lumina, iar livingurile si dormitoarele sunt amplasate la fatadele sud si nord. La parter s-a realizat un hol de acces la str. Virgiliu, spatii tehnice, accesul la subsol unde gasesc locurile de parcare si accesul carosabil in curtea din spate.

Contrar planului care are configuratie relativ simetrica, fatada pricipala a cladirii este asimetrica realizata din materiale precum aluminiu, sticla si caramida aparenta. Tot in caramida aparenta rosie este si calcanul ramas neacoperit pe latura de vest. O copertina alba, ampla, preia unghiul strazii Virgiliu la nivelul 6 al penthausului, realizat cu o inchidere cu pereti din sticla pe structura de pereti cortina. Fatada posterioara este mai simpla, simetrica, alba, marginita cu timpanele calcanelor laterale placate cu caramida aparenta rosie.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură